Ankommet til Kuala Lumpur

Ankommet til Kuala Lumpur

Vi har haft en yderst begivenhedsrig rejse.

På vej til lufthavnen

Vi kørte hjemmefra omtrent en time tidligere en planlagt, for at kunne spise noget aftensmad på vejen. Det viser sig, at der var et stort marked på vejen derhen. Og i Thailand betyder markeder og festivaler, at der er god og billig mad en masse.

Det blev til en blanding af ris i kokussuppe, stegt ris med kylling, friturestegte kyllingelår og forårsruller med en dessert af frisbagte vafler og donuts. Samlet pris: 32 kr. (eller 16 kr. per person).

Mætte og veloplagte satte vi os nu op på scooteren for at køre en time ind til lufthavnen. En time, der med køkørsel hurtigt blev til halvanden time. Godt at vi havde afsat god tid. I det sidste lyskryds før lufthavnen ruller en limousinechauffør sit vindue ned og griner venligt til os, da han ser vores oppakning.

Security og immigration

Det gik egentlig rigtig fint med at komme ind i lufthavnen. De er dog ikke vildt imponerede over at vi havde vores boardingkort på mobilen og henviser os til at få dem printet ud ved check-in-skranken. Det er hurtigt overstået, og så var der bare en 20 minutters kø til immigration, hvor vores visa skulle stemples ud.

Tiden er knapt, men vi køber lidt forsyninger og stiller os så i køen til Kuala Lumpur, gate 5. Efter lang tid i køen bliver det vores tur, og boardingpersonalet kan så fortælle os at vi skal gå til gate 4. Flyselskabet har tilsyneladende to afgange til Kuala Lumpur indenfor 10 minutter. Vi springer over til gate 4, og får lige stillet os klar da skærmen skifter og de i højtaleren informerer. Delayed – halvanden time!

Det gav os rig mulighed for at købe is og dyre sandwiches, hvorefter vi snart kunne boarde og flyturen så blev overstået uden problemer.

Kuala Lumpur Internation Airport

Med vores billige billetter var vi naturligvis sikret parkering ved den mest fjerntliggende gate i den gigantiske lufthavnsterminal. Efter en rask gåtur på et par kilometer, med et skuffende antal “travelators” til hjælp, ankommer vi til Malaysias immigration. Hvor vi først venter en halv time, fordi de har tekniske problemer. Køen vokser og vokser, og de beslutter så at droppe deres normale registrering af fingeraftryk og foto. Snart efter er vi igennem, og der venter os endnu nogle kilometer før vi er ude af den, på grund af tidspunktet, spøgelsesagtige lufthavn her omkring klokken halv to om natten.

Vi bestiller en “pre-paid” taxi hos en sur, træt og uhøflig dame, som ikke har tid til at forklare os hvor taxierne befinder sig. Efter at have skiftet etage og spurgt nogle mere imødekommende mennesker, finder vi en taxi og indløser vores kupon. Desværre aner han ikke hvor vores hotel er.

På vej til hotellet

Han konsulterer kolleger, som heller ikke er helt sikre på hvad det er for et hotel. Vi skriver adressen ned til ham, og han finder læsebriller frem men opgiver tilsyneladende at forstå det. I stedet spørger han om ikke vi kan ringe til hotellet og begynder at køre. Vi har godt nok telefonnummeret, men må forklare ham at vores mobilabonnement ikke virker i Malaysia. Han holder ind for at få telefonnummeret af os, og ringer dem så op. Men hov, han har ikke flere penge på sin mobil. Så nu kører vi til den nærmeste tankstation, hvor han kan tanke penge på.

Endelig får han kontakt til vores meget trætte receptionist, som sender ham på rette kurs. Da vi kom tæt på var han dog nødt til at spørge en anden taxichauffør til råds. Det lykkedes endelig, og vi checker ind og kaster os i sengen kl. 03:15 lokal tid (8 timer efter vi satte os på scooteren på vej til lufthavnen).

Godmorgen?

Et sted mellem klokken 7 og 8 begynder håndværkerne at bore og hamre i vores bygning. Vi har stadig ikke fundet frem til om det er over eller under, men det larmer i hvert fald som var det lige inde ved siden af. Det lykkedes os dog at blive i sengen til klokken 10, hvorefter vi kontakter receptionen og spørger om det nu kan passe. Han afviser at de skulle være begyndt så tidligt, men vi beder alligevel om at få flyttet værelse. “Wait 15 minutes”. Halvanden time og 2 telefoniske rykkere senere beslutter vi at smutte. På vej ud af døren i receptionen fortæller receptionisten os, at han er ked af det men alle andre værelser af vores type er optaget. Han tilbyder at vi kan skifte værelse i morgen, men påstår samtidig at larmen heller ikke skulle være der i morgen.

God morgen

Det er lyst udenfor, og vi finder hurtigt et hyggeligt sted at spise. Lækre drikkevarer, bami goreng og egg roti. Og priser der smager lige så godt som maden. Samlet pris: 25 kr. (12,5 kr. per person) for i alt 2 drikkevarer og 4 retter.

Bami Goreng
Bami Goreng
Egg Roti
Egg Roti

Juleaften

Vi har bestilt bord på en lidt finere Steak restaurant til i aften, så det bliver bare lidt specielt for os at det er jul. Glædelig jul til jer allesammen hjemme i Danmark. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *